جست و جو در پرتال
دوشنبه 11 اسفند 1399
صفحه اصلی دانشکده
صفحه اصلی معاونت بهداشت
مراکز خدمات جامع سلامت
پوستر
توضیحات تکمیل تر در قسمت بسته های آموزش همگانی
شرح وظایف گروه سلامت محیط و کار
الف )برنامه ریزی
تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح ستاد معاونت امور بهداشتی دانشکده
تدوین طرحهای مداخله ای
تدوین برنامه سلامت نوروزی
تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور
تدوین برنامه مراسم گرامیداشت روز بهداشت محیط (چهارم مهرماه هر سال )
تدوین و اجرای برنامه برای مناسبت ها و ایام خاص
برنامه ریزی در خصوص بی خطر سازی پسماندهای پزشکی
برنامه ریزی دستور کار جلسات کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان با اولویت برنامه های بهداشت محیط و حرفه ای
ب ) نظارت و پایش
پایش فعالیت های مراکز خدمات جامع سلامت
پایش فعالیت های خانه های بهداشت
نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری وروستائی
نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب
نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی وضدعفونی اماکن عمومی
نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
نظارت بر عملکرد موسسات پرتو پزشکی
نظارت بر عملکرد دفاتر خدمات سلامت
نظارت بر عملکرد مراکز طب کار
ج ) هماهنگی
1-
هماهنگی درون بخشی
هماهنگی با واحد آموزش و ارتقای سلامت در زمینه برنامه های آموزشی وتهیه پوستر ، پمفلت وتراکت
هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری ومبارزه با بیماریها درخصوص پیشگیری ومهار بیماریهای روده ای و اپیدمی
هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه وتنظیم خانواده درخصوص برنامه های کنترل نمکهای ید دار و غنی سازی آرد و...
هماهنگی با واحد بهداشت نوجوانان، جمعیت و مدارس درخصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس
هماهنگی با مدیریت غذا ودارو درخصوص کنترل مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی، بازدید مشترک از کارخانجات تولید مواد غذایی، بازدید از عطاری ها
هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام پاسخ
هماهنگی با آزمایشگاه آب و فاضلاب درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام نتیجه
2-
هماهنگی برون بخشی
هماهنگی با مراجع قضائی درخصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی و اخذ شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات بهداشتی
هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص تعطیل واحدهای متخلف وجلب متهمین
هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری وروستائی در جهت بهبود کیفیت آب های آشامیدنی
هماهنگی با سازمان صنعت و معدن و تجارت و اتاق اصناف وعضویت درکمیسیون نظارت
هماهنگی با شهرداریها و سازمانهای مرتبط
هماهنگی با اتاق اصناف و اتحادیه های مربوط و تقویت تعاملات بین بخشی در خصوص انجام بازدید های مشترک
هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی
هماهنگی با مرکز سلامت محیط وکار
هماهنگی با بهزیستی درخصوص تأسیس مهدهای کودک ومراکز نگهداری افراد سالمند وناتوان جسمی
هماهنگی با زندان ها بمنظور بررسی وضعیت بهداشتی زندانها
هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شناو مراکز تفریحی ورزشی و باشگاههای بدن سازی
هماهنگی با فرمانداریها وبخشداریها
ه ) اقدامات اجرائی
اجرای برنامه سلامت نوروزی
اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی در غیر ساعات اداری و روزهای تعطیل
اجرای طرح سالمسازی
بوفه های مدارس و پایگاههای تغذیه
اجرای دستور العملهای واصله از مراکز سلامت محیط و کار
همکاری در اجرای طرح کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری
اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه
اجرای طرح حذف جوش شیرین و افزودنی های غیرمجاز ازنان تولیدی نانوائی ها و کنترل مستمر با تجهیزات پرتابل
اجرای طرح کنترل نانوایی ها به لحاظ کاهش نمک مصرفی در نان
اجرای حکم تعطیل واحدهای متخلف
توقیف مواد غذائی فاسد وغیرمجاز
ارجاع پرونده واحد های صنفی متخلف به مراجع قضائی وتعزیرات حکومتی
رسیدگی به شکایات مردمی درزمینه بهداشت محیط ، مواد غذائی ، فاضلاب ، زباله و ... از طریق سامانه مردمی بهداشت محیط
190
حذف مصادیق تبلیغ و تحریک مواد دخانی در سطح واحد های صنفی
پیگیری ساماندهی وضعیت استفاده از پساب های خانگی (لجن کش ها)
اصلاح و بهبود ساختار سيستم بازرسي بهداشتي مراكز و اماكن
ايجاد و توسعه نظام خوداظهاري و خود کنترلی برای کلیه مراکز و اماکن حساس
اجرای کامل آیین نامه جدید قانون ماده
۱۳
و دستورالعمل های مربوطه در بازرسی هاو نظارت های بهداشتی
تهیه تجهیزات و ايجاد زيرساخت هاي اجرايي لازم به منظور کنترل و مواجه با بیماری های نوپدید، بازپدید، طغیان ها و بیوتروریسم
انجام پژوهش های کاربردی گسترده در زمینه های مختلف بهداشت محیط و حرفه ای به منظور ارائه راهکارهای علمی و منطقی جهت پیشبرد اهداف برنامه
تشکیل تیم های بازرسی مشترک با سایر سازمان ها به منظور تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و انجام وظایف هر دستگاه
استفاده از پتانسیل مردمی جهت تقویت نظارت های بهداشت محیط از طریق سامانه 190(سامانه ارتباطات مردمی وزارت بهداشت)
تخصصی سازی برنامه ها و فعالیت های بهداشت محیط و توانمند سازی کارشناسان بهداشت محیط
فراهم نمودن زمينه فعاليت بخش خصوصي در امر بازرسي بهداشتي مراكز و اماكن و راه اندازی دفاتر سلامت
خ ) آموزش
آموزش حین خدمت وبدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
آموزش حین خدمت وبدو خدمت سایرپرسنل از جمله پزشکان، بهورزان و مراقبین سلامت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای اصناف
آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
مهمترین
برنامه
بهداشت حرفه ای
عبارتند
از:
ادغام بهداشت حرفه ای در سیستم شبکه
/بازدید کارگاهی وتحت پوشش قرار دادن کارگاهها
وکارخانجات
/
بهداشت کشاورزی
/
سلامت قالیبافان
/
طب کار(معاینات دوره ای شاغلین
)
/معاینات رانندگان/ساماندهی روشنایی در محیط کار
/
مقابله با صدا
/
ارگونومی
/
مشاغل سخت وزیان آور
/
آزمایشگاه بهداشت حرفه ای و اندازه گیری عوامل زیان آور
/
استقرارسیستم مدیریت بهداشت وایمنی در مدارس
/
طرح کاهش وکنترل سیلیکوزیس
/
ایمنی شیمیایی
/
آمار
/
بسته سلامت کارکنان دولت
/
معادن زیرزمینی ومعادن روباز
/
کشتارگاهها
/
زندانها
/
کنترل جیوه
/
کنترل سرب
الف )برنامه ريزي
تهیه و تدوين برنامه عملياتي در سطح ستاد معاونت امور بهداشتي دانشکده
تهیه و تدوین پروفایل ایمنی شیمیایی
تهیه و تدوین برنامه اقدامات پيشگيرانه از بروز بيماريهاي شغلی
تهیه و تدوین برنامه معاینات رانندگان
تهیه و تدوین برنامه بهسازی کارگاههای قالیبافی روستایی خانگی
تهیه و تدوین برنامه ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار
ب ) نظارت و پايش
پايش فعاليت هاي مراکزخدمات جامع سلامت و خانه ای بهداشت
نظارت بر عملكرد موسسات سلامت کار
نظارت بروضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها وکارخانجات سطح شهرستان
نظارت بر عملكرد کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع
نظارت برعملکرد خانه های بهداشت کارگری وایستگاههای بهگر
نظارت بر معاینات رانندگان
نظارت برکنترل عوامل زیان آور درصنایع
نظارت بر عملكرد بهسازی کارگاههای مشمول مشاغل سخت وزیان آور
نظارت بر کنترل مواد شیمیایی در بخش های مختلف
ج ) هماهنگي
1- هماهنگي درون بخش
هماهنگي با واحد آموزش بهداشت در زمينه برنامه هاي آموزشي وتهيه پوستر ، پمفلت وتراكت
هماهنگي با گروه گسترش در زمینه ادغام بهداشت حرفه ای در سیستم شبکه
هماهنگي با واحد بهداشت محیط در زمینه نمونه برداری آب وفاضلاب واحدهای تولیدی
هماهنگي با واحد بهداشت مدارس درخصوص استقرار سیستم مدیریت ایمنی وبهداشت در مدارس
هماهنگي با معاونت درمان در زمینه بهداشت حرفه ای بیمارستانها
هماهنگي با معاونت غذا و دارو زمینه کارخانجات تولید مواد غذایی
2- هماهنگي برون بخش
هماهنگي با مراجع قضائي و شوراهای حل اختلاف درخصوص رسيدگي به پرونده تخلفات بهداشتي
هماهنگي با نيروي انتظامي درخصوص همکاری در لاک و مهر واحدهاي متخلف وجلب متهمين
هماهنگي با شهرداريها و سازمانهاي مرتبط
هماهنگي با مجامع امور صنفي و اتحاديه هاي مربوط
هماهنگي با اداره نظارت بر مواد غذائي ، آشاميدني ، آرايشي وبهداشتي
هماهنگي با مركز سلامت محيط وكار
هماهنگي با زندانها بمنظور بررسي وضعيت بهداشتي کارگاهها ی زندانها و ندامتگاهها
هماهنگي با فرمانداري وبخشداريها
هماهنگی با نیروهای نظامی و انتظامی در خصوص بازدید از وضعیت بهداشتی کارگاههای آنها
هماهنگی با پایانه های مسافربری و حمل ونقل جاده ای
هماهنگی با اداره آموزش وپرورش شهرستان
درخصوص استقرار سیستم مدیریت ایمنی وبهداشت در مدارس
هماهنگی با اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان
هماهنگی با اداره تامین اجتماعی شهرستان
هماهنگی با اداره جهاد کشاورزی شهرستان
هماهنگی با اداره محیط زیست شهرستان
هماهنگی با مدیریت پسماند
هماهنگی با اداره کمیته امداد امام خمینی در خصوص بهسازی کارگاههای قالیبافی روستایی خانوارهای بی بضاعت
ه ) اقدامات اجرائي
اجراي
ادغام بهداشت حرفه ای در سیستم شبکه
اجراي
برنامه
بهداشت کشاورزی
اجراي
برنامه
سلامت قالیبافان
اجراي
برنامه
طب کار(معاینات دوره ای شاغلین
)
اجراي
برنامه
معاینات رانندگان
اجراي
برنامه
ساماندهی روشنایی در محیط کار
اجراي
برنامه
مقابله با صدا
اجراي
برنامه
رگونومی
اجراي
برنامه
مشاغل سخت وزیان آور
اجراي
برنامه
آزمایشگاه بهداشت حرفه ای و اندازه گیری عوامل زیان آور
اجراي
برنامه
استقرارسیستم مدیریت بهداشت وایمنی در مدارس
اجراي
برنامه
پایش ونظارت بهداشت حرفه ای در کارگاههای کمتراز 50 نفر
اجراي
برنامه
طرح کاهش وکنترل سیلیکوزیس
اجراي
برنامه
ایمنی شیمیایی
ه) پشتيباني
پيگيري اعتبارات بهداشت حرفه ای
پيگيري اعتبارات بهسازي کارگاههای قالیبافی
پيگيري اعتبارات مربوط به ایمنی شیمیایی
پيگيري نحوه برگزاري كارگاههاي آموزشي از طريق اموراداري و مالي (سالن اجتماعات- فيلمبرداري
)
پيگيري تامین وخرید تجهيزات بهداشت حرفه ای
ح) جمع آوري وتجزيه وتحليل آمار واطلاعات
جمع بندي فرمهاي آماري ارسالي مراکز در معاونت امور بهداشتي
تهيه كارنامه عملكرد شش ماهه وساليانه
ارسال پس خوراندآمار و فعاليت هاي انجام شده به مراكز بهداشتی درمانی
تجزيه وتحليل آمار و ا طلاعات
ارسال آمار عملكرد شش ماهه وساليانه پس از تصحيح وتجزيه وتحليل اطلاعات به مراكز سلامت محيط و كار
ط) عضويت دركميته ها ، وجلسات كارگروه وگروههاي كارشناسي
عضويت درکمیته بدوی تطبیق مشاغل سخت وزیان آور
خدمات بهداشت حرفه ای معاونت بهداشت :
1-بازرسی از کلیه کارگاهها وکارخانجات و واحد های تولیدی صنعتی وخدماتی وکشاورزی ومعدنی مشمول قانون کار به استناد ماده 96 فصل چهارم این قانون
2- اندازه گیری ، شناسائی وارزشیابی عوامل فیزیکی وشیمیائی زیان آور محیط های کار ومطابقت آن با استانداردها در راستای اهداف تعیین شده
3- تعیین وتشریح ابعاد مختلف اهمیت حفظ سلامت نیروی کار بويژه از دیدگاههای مدیریت صنعتی وبهره وری برای مدیران وکارفرمایان در قالب سمینارها وگردهمائی های منطقه ای وروش های آموزشی مناسب در راستای جلب همکاری آنها
4- ارسال گزارشات مستند ومستدل علمی وفنی براساس اندازه گیریهای به عمل آمده ازمحیطهای کار به مدیران صنایع وارائه طریق در جهت تعدیل وکنترل عوامل حادثه سازوبیماریزا
5- بازآموزی ماهیانه کلیه کارشناسان ونیروهای بخش خصوصی ارائه دهنده خدمات بهداشت حرفه ای
6- بازآموزی مدون پزشکان طب کار شاغل در بخش دولتی وخصوصی که معاینات کارگری را بعهده دارند
7- آموزش ضمن خدمت کلیه کارشناسان وکاردانهای بهداشت حرفه ای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی که نظارت وبازرسی محیط های کار را بعهده دارندباآخرین دست آوردهای علمی واجرایی بهداشت حرفه ای
8- تشخیص مشاغل سخت وزیان آور از طریق اندازه گیری وارزشیابی عوامل زیان آور محیط های کار به در خواست کمیته مربوطه
9- حضورفعال درکمیته های بدوی وتجدید نظر مشاغل سخت وزیان آور دراستان وبحث ومذاکره علمی وفنی در خصوص مشاغل گروه الف وب آئین نامه مربوطه
10- نظارت وپیگیری مستمر بر کمیته های حفاظت فنی وبهداشت کار تشکیل شده درکارگاههاوکارخانجات با ترکیب کاردان یا کارشناس بهداشت حرفه ای وافزایش کمی وکیفی عملکرد آنها طبق آئین نامه مربوطه منشعب از ماده 93 قانون کار
11- صدور مجوز برای شرکت های طب کار وبهداشت حرفه ای بخش خصوصی و نظارت فنی وعلمی مستمر بر عملکرد آنها
معاونت بهداشتی
حوزه معاونت بهداشتی
معرفی معاون بهداشتی
عملکرد معاونت بهداشت
معاون فنی
معرفی
شرح وظایف
معاون اجرایی
معرفی
شرح وظایف
اداره امور عمومی
رئیس امور عمومی
معرفی
شرح وظایف
منابع نیروی انسانی
معرفی
شرح وظایف
امور مالی
معرفی
شرح وظایف
گروه گسترش شبکه و ارتقاء سلامت
معرفی گروه و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
گروه سلامت جمعیت و خانواده
معرفی گروه و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها
معرفی گروه و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
گروه سلامت محیط و کار
معرفی گروه و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد آموزش و ارتقاء سلامت
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحدسلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد بهداشت دهان و دندان
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد بهبود تغذیه جامعه
معرفی اعضای واحد
شرح وظایف واحد
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
واحد دارویی
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
امور آزمایشگاههای بهداشت
معرفی واحد و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی
مرکز آموزش بهورزی و باز آموزی برنامه های سلامت
معرفی مرکز و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و قبل ازدواج
معرفی مرکز و اعضاء
شرح وظایف
منابع علمی و دستورالعمل ها
رسانه های آموزشی